• spiks@spiks.org.rs
  • +381 11 2288436
Међународни дан особа са инвалидитетом

Датум

Подели објаву
са пријатељима​

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележава се од 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.
Тај дан је повод да се скрене пажња на проблеме са којима се особе са инвалидитетом суочавају а то су пре свега сиромаштво, висока стопа незапослености и искључености из друштва. Лајтмотив овогодишњег обележавања овог датума је укинути баријере и отворити врата за инклузивно друштво и развој за све.
Савез параплегичара и квадриплегичара Србије овај дан већ традиционално обележава тако што у Смедереву организује завршна такмичења лиге у стрељаштву и у шаху, која ће се ове године одржати 05.12.2020. у мањем обиму и уз строго поштовање мера заштите и спречавања ширења заразе коран вирусом.
Наш Милан Срдић, предавач на програму „Још увек возим“, је поводом Међународног дана особа са инвалидитетом гостовао у јутарњем програму на ТВ Пинк.

Остале објаве

Skip to content