Мапа сајта Штампај
facebook youtube instagram email call lokacije
logo

Савез параплегичара и квадриплегичара Србије - СПИКС

Union of Persons with Paraplegija and Quadriplegija of Serbia

Приступачан железнички саобраћај


logo

Датум: 26.03.2021.

Место: Београд

У просторијама СПИКС, 26.03.2021. године је одржан састанак са Драганом Ђорђевићем, дипломираним инжењером железничког саобраћаја, представником СПИКС у Комисији за стандарде и сродне документе KS P256 Примене на железници при Институту за стандардизацију Србије.
На састанку су договорени даљи кораци заједничког рада чији је крајњи циљ уклањање физичких баријера у железничком саобраћају. Договорено је успостављање базе података о саобраћајним потребама особа са инвалидитетом у градовима у којима делују локална удружење у саставу СПИКС, о проблемима у саобраћају, оцени постојеће и планиране услуге, прибављање свих стандарда неопходних за сагледавање проблема особа са инвалидитетом у железничком саобраћају и ван комисије KS P256 Института за стандардизацију.
Сарадња СПИКС и Драгана Ђорђевића успостављена је 2018. године када креће спровођење анкете међу члановима СПИКС који се тичу приступачности железничког саобраћаја, прикупљања и обраде података у сврху истраживања и побољшања приступачности железничког саобраћаја особама са оштећењем кичмене мождине. У септембру 2019. године Драган Ђорђевић, представник СПИКС је именован у Комисију за стандарде. За ову годину је планирано успостављање редовне евиденције података везаних за железнички саобраћај и превоз чланова СПИКС.

СПОНЗОРИ