Мапа сајта Штампај
facebook youtube instagram email call lokacije
logo

Савез параплегичара и квадриплегичара Србије - СПИКС

Union of Persons with Paraplegija and Quadriplegija of Serbia

01.март Међународни дан инвалидксих колица


logo

Датум: 01.03.2021.

Место: Палата Србије

Поводом 1. марта - Међународног дана инвалидских колица, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић уручила је награде добитницима на Конкурсу за награду Ј=ДНАКИ и Фото-конкурсу Србија без баријера. Награде су уручили и в.д. директора Управе за заједничке послове републичких органа Дејан Матић, помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић и извршна директорка Националне организације особа са инвалидитетом Србије Иванка Јовановић.

Министарка Кисић Тепавчевић истакла је да ће Министарство учинити све да покаже да је Србија без баријера, у којој су омогућена једнака права и могућности за све грађане.

Кристина Грбовић која је награђена за фотографију „Родитељство без баријера“, у име награђених се захвалила и рекла да су награде велики подстицај за све награђене и да је фотографијом, на којој је са својом петогодишњом ћерком Магдаленом, желела да пошаље поруку да је родитељство са и без инвалидитета подједнако лепо.
Председница Удружења „Будимо безбедни“ Деа Ђурђевић захвалила је председнику Србије Александру Вучићу, министарки Кисић Тепавчевић, као и помоћници министра Барошевић, на несебичној и огромној подршци особама са инвалидитетом и њиховим организацијама.
Поводом Међународног дана инвалидских колица, на источном улазу у Палату Србија први пут су постављена дезинфекциона врата прилагођена особама са инвалидитетом, са рампом за колица и млазницама које обухватају дезинфекцију инвалидских колица.

СПОНЗОРИ