Мапа сајта Штампај
facebook youtube instagram email call lokacije
logo

Савез параплегичара и квадриплегичара Србије - СПИКС

Union of Persons with Paraplegija and Quadriplegija of Serbia

Међународни дан особа са инвалидитетом


logo

Датум: 03.12.2020.

Место: Београда

Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележава се од 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.
Тај дан је повод да се скрене пажња на проблеме са којима се особе са инвалидитетом суочавају а то су пре свега сиромаштво, висока сотпа незапослености и искључености из друштва. Лајтмотив овогодишњег обележавања овог датума је укинути баријере и отворити врата за инклузивно друштво и развој за све.
Савез параплегичара и квадриплегичара Србије овај дан већ традиционално обележава тако што у Смедереву организује завршна такмичења лиге у стрељаштву и у шаху, која ће се ове године одржати 05.12.2020. у мањем обиму и уз строго поштовање мера заштите и спречавања ширења заразе коран вирусом.
Наш Милан Срдић, предавач на прораму „Још увек возим“, је поводом Међународног дана особа са инвалидитетом гостовао у јутарњем програму на ТВ Пинк.

СПОНЗОРИ