Мапа сајта Штампај
facebook youtube instagram email call lokacije
logo

Савез параплегичара и квадриплегичара Србије - СПИКС

Union of Persons with Paraplegija and Quadriplegija of Serbia

Фото - конкурс "СРБИЈА БЕЗ БАРИЈЕРА"


logo

Датум: 29.09.2020.

Место: Београд, Палата Србије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, 29.09.2020.г. у Палати Србије одржали су састанак са представницима Националне организације особа са инвалидитетом Србије (НООИС) и представницима савеза који су чланице НООИС-а, поводом Програмског конкурса за 2021. годину за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији.
Поменутим конкурсом финансирају се програмске активности савеза удружења особа са инвалидитетом на републичком и покрајинском нивоу и локалних удружења у њиховом саставу. Тема је био и нови Закон о социјалној заштити ,чије је доношење кључно за унапређење положаја особа са инвалидитетом. Ђорђевић је истакао да ће у самој процедури учествовати и представници савеза, јер су, како каже, њихова мишљења, идеје и ставови од велике важности.
Након састанка изабрани су победници фото-конкурса „СРБИЈА БЕЗ БАРИЈЕРА”, на ком је учествовало 26 фотографија чланова савеза и удружења особа са инвалидитетом из целе Републике Србије, а који је спроведен у оквиру истоимене кампање коју је Министарство у јануару месецу покренуло у сарадњи са НООИС-ом.
Све три награде припале су члановима Савеза параплегичара и квадрипплегича Србије. За најбољу фотографију изабрана је фотографија Александра Радишића (Златибор) - Софијин и Лукин први рођендан, друго место заузела је фотографија Кристине Грбовић (Чачак) - Родитељство без баријера, док треће место равноправно деле фотографије Милице Вељковић (Нови Сад) - Љубав прихвата различитости и Милице Кнежевић (Зрењанин) - Најлепши и најприступачнији видиковац се осваја љубављу.
Награђене, као и фотографије свих осталих учесника на конкурсу, бити промовисана 3. децембра 2020. године када се обележава Међународни дан особа са инвалидитетом

СПОНЗОРИ